ispiši  dodaj u favorite  pošalji prijatelju  Share  Share
pitajte me
Facebook Twetter MySpace Youtube
Naslovnica Događanja Izborni program Upoznajte me Multimedija Vaš doprinos Blog

Moj program za uspješnu i sretnu Hrvatsku

Gospodarski jaka Hrvatska

Hrvatska svoj gospodarski razvoj mora temeljiti na povećanju proizvodnje i izvoza. Da bi se pozicionirala u europski krug Hrvatskoj je potreban oslonac na vlastite snage i vlastiti razvojni potencijal. Poduzetništvo i obrtništvo trebaju biti motor razvoja zemlje. Život na dug i trošenje novca dobivenog prodajom imovine nije program na kojem Hrvatska treba zasnivati svoj razvoj.

Pravedno i sigurno hrvatsko društvo

Pravedno i sigurno društvo cilj je mojeg političkog djelovanja. Upravo uspostavljanje vladavine prava i potpuno nezavisnog sudstva od politike i bilo čijih utjecaja, reforma pravosuđa, provođenje antikorupcijskog programa te provođenje ekonomskih reformi slobodnog tržišta, ojačati će povjerenje građana i sigurnost u institucije pravne države.

Europska Hrvatska

Ako Hrvatska želi postati punopravna članica Europske Unije mora provesti svoje reforme i stvoriti jako i organizirano društvo koje će samo proizvoditi nove vrijednosti a ne biti poligon za politiku „mrkve i batine“. U EU treba ući razvijen a ne slab. Hrvatska u regiji treba biti promotor reformi i brzog ekonomskog razvoja i faktor povezivanja zemalja u susjedstvu kroz dobrosusjedske odnose.

Zelena i plava Hrvatska

Povezati poljoprivrednu proizvodnju Slavonije s primorskom Hrvatskom. Poljoprivredna proizvodnja treba se bazirati na obiteljskim gospodarstvima i biti usmjerena na ekološki i ruralni razvoj. Potrebno je stvoriti takve zakonske okvire u kojima će proizvodnja hrane biti laka i jeftina, a uvoz težak i kompliciran.

Zabrana rasprodaje nacionalnog bogatstva

Zemlja, izvori vode i energija strateško su bogatstvo Hrvatske. Apsolutno treba zaustaviti rasprodaju državnog zemljišta i izvora vode. Izvore vode treba zaštiti posebnim zakonom, a energetske potencijale zemlje ne privatizirati. Hrvatska treba bolje raspolagati i svojim nekretninama; umjesto prodaje, formirati fond nekretnina koje će se davati u koncesiju.

Iseljena Hrvatska i Domovina

Malo koja zemlja na svijetu im a tako veliko i širom svijeta rasprostranjeno iseljeništvo. Povezivanjem iseljene i domovinske Hrvatske ova zemlja može postići blagostanje. Iseljenoj Hrvatskoj treba omogućiti aktivno sudjelovanje u parlamentarnoj demokraciji ove zemlje na način da ima svoje predstavnike u Domu regija koje će birati neposredno, i to u sredini u kojoj žive. Na taj način oni bi bili istinski zastupnici svojih birača.

Regionalizacija i novi teritorijalni ustroj

Hrvatska mora postati zemlja regija i ravnomjernog razvitka. Postojeći administrativni ustroj zemlje je potrošen i mora se mijenjati.

Potrebno je uvesti drugi dom u parlamentu, Gornji dom ili Dom regija u kojem bi bile zastupljene sve raznolikosti, regije, iseljena Hrvatska i manjine. U zastupničkom domu bilo bi 100 zastupnika od kojih bi se polovica birala izravno a polovica s lista. Dom regija bi imao 60 zastupnika koji bi se birali izravno.

Potrebno je što više odluka prebaciti izravno na građane i jasnije odrediti koje se sve odluke donose na referendum. Sve one promjene koje su od vitalne važnosti za hrvatske građane trebaju se usvajati na referendumu i to samo građana koji žive u Hrvatskoj.

Hrvatski okoliš

Jedno od strateških područja djelovanja bit će očuvanje prirode i zaštita okoliša. Veću ulogu u ovom sektoru trebaju imati različiti pokreti, udruge, institucije i društva širom zemlje.

Mlada Hrvatska-ljudski potencijal

U ovom društvu mladi trebaju biti posebno privilegirani u ovom društvu. Potrebno je sav potencijal okrenuti obrazovanju mladih i stvaranju mogućnosti da oni svoj život nastave u ovoj zemlji.

Treća životna dob

Treća životna dob treba biti tretirana s punim poštovanjem i pravom mjerom. Zdravstvena skrb i umirovljenička prava moraju biti osigurana. Društvo ne smije okrenuti leđa koji su cijeli svoj radni vijek ugradili u temelje razvoja ove zemlje.

Hrvatska srednjeg sloja

Vrijeme je da okrenemo leđa siromašnoj Hrvatskoj i promijenimo odnos snaga od 200 bogatih i 4,5 milijuna siromašnih.
Učinimo maksimum da Hrvatska postane zemlja jakog srednjeg sloja. Srednji sloj svake države najsigurniji je faktor njene stabilnosti i pokretač razvoja.

Moja poruka građanima

Želim Hrvatsku bez podjela i svađa. Želim da se Hrvatska razvija na temelju vlastitih potencijala, da ljudi žive od svog rada i da država brine o svim svojim građanima. Želim zemlju sretnih ljudi.. Postanem li Predsjednica Republike Hrvatske ja ću to i ostvariti.

Audio-video galerija